Spitten voor de vijand genomineerd voor de DHV prijs 2018

Sinds 2001 reikt de Drentsche historische vereniging elk jaar een prijs uit aan een persoon, groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Drentse geschiedschrijving. Of om in termen van het reglement te spreken: die veel gedaan heeft “ter bevordering van de kennis over, het onderzoek naar en/of het behoud van het Drentse verleden in de breedste zin van het woord”. Op deze manier brengt de DHV de Drentse geschiedenis onder de aandacht en ook het onderzoek ernaar en de activiteiten eromheen.

De prijs kan worden uitgereikt vanwege een boek of artikel, maar ook een film of een website komen in aanmerking of bijzondere activiteiten van een historische instelling of een project op school dat aandacht besteedt aan de Drentse geschiedenis.

De jury kijkt bij de beoordeling naar kwaliteit, originaliteit en navolgbaarheid en de mate waarin een project de belangstelling voor de Drentse geschiedenis bevordert. De winnaar ontvangt een geldprijs van €1.000,-. Naast de DHV-juryprijs is er ook dit jaar een publieksprijs. De winnaar van de publieksprijs krijgt een uniek kunstwerk, gemaakt door een Drentse kunstenaar.

Na een zorgvuldige afweging heeft de jury besloten om drie nominaties te kiezen waaruit de uiteindelijke winnaar van de DHV-prijs 2018 zal volgen.

Dit zijn, in willekeurige volgorde:
Erik Dijkstra met het boek Spitten voor de vijand
Egbert Brink met het boek De nacht van Byrman
Werkgroep Trots op Darp. Zij heeft een publicatie over 70 jaar Wederopbouw van Darp tot stand gebracht: ‘Trots op Darp’

De prijswinnaar zal bekend gemaakt worden op zondag 17 maart bij RTV Drenthe door de voorzitter van de jury van de DHV-prijs Ard van der Tuuk. Tevens zal dan ook de publieksprijs bekend gemaakt worden. Op de laatste prijs kan vanaf morgen tot en met zondag 17 maart 12.00 uur gestemd worden via de site van de Drentse Historische Vereniging.

Geplaatst in Nieuws en getagd met .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *